ГоловнаПолітика

Заступник Авакова назвав нелегальну міграцію загрозою держбезпеці

"Масовий приплив нелегальних мігрантів є критичним ".

Заступник Авакова назвав нелегальну міграцію загрозою держбезпеці
Фото: mvs.gov.ua

Перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий заявив, що проблема нелегальної міграції скоро почне загрожувати державній безпеці України.

Це питання обговорювали в середу, 15 серпня, в рамках міжвідомчих тактико-спеціальних навчань, які пройшли в Чернігівському пункті тимчасового перебування іноземців. Підрозділи МВС відпрацьовували на них сценарії кризових ситуацій: масових заворушень, бунтів, захоплення заручників, пожеж, - які можуть виникнути в міграційному центрі.

"Результати профілактичного відпрацювання «Мігрант» показали, що проблема нелегалів зараз дуже гостра в державі. Засилля нелегальних мігрантів є критичним, незабаром це становитиме загрозу державній безпеці", - цитує його прес-служба МВС.

За словами Ярового, тільки впродовж двох тижнів в Україні виявили 1167 нелегальних мігрантів.

Заступник начальника Державної прикордонної служби Василь Серватюк додав, що проблема ускладнюється відмовою Росії дотримуватися договору про реадмісію і не приймає нелегальних мігрантів, які незаконно перетнули кордон з її території. "Саме звідти йдуть нелегали", - підкреслив він.

Директор Департаменту у справах іноземців та осіб без громадянства Державної міграційної служби Наталя Науменко, своєю чергою, зазначила, що скорочення нелегальної міграції не передбачається, тому відомство готує надзвичайний план реагування "на випадок масового входження в країну нелегальних мігрантів".

Нагадаємо, впродовж 2017 року українські прикордонники затримали майже 4 тисячі незаконних мігрантів і 3 тисячі людей, які порушили правила перебування в країні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram