ГоловнаПолітика

МЗС закликає українців у Генуї дати знати про себе рідним (оновлено)

В італійській Генуї обвалився автомобільний міст, десятки людей загинули.

Міністерство закордонних справ України закликало українців, які мешкають або тимчасово перебувають в Генуї, повідомити про себе рідним. Про це йдеться у повідомленні департаменту консульської служби.

Тих, хто потребує допомоги, українські дипломати закликають звертатися в консульство у Мілані. Оприлюднено також номери телефонів, за якими можна звернутися по допомогу.

Оновлення. Місцева влада поки не оприлюднює громадянство загиблих у Генуї. Рятувальні роботи тривають. Про це повідомив заступник директора департаменту консульської служби Міністерства закордонних справ України, начальник управління консульської діяльності Василь Кирилич у Twitter.

Раніше сьогодні в італійській Генуї обвалився автомобільний міст. Офіційно підтверджено загибель 35 людей. Ще 14 людей рятувальники дістали з-під завалів живими, п'ятеро із врятованих - у важкому стані. На момент аварії мосту на обваленій ділянці перебували близько 30 легкових автомобілів і три вантажівки. Деякі машини впали в річку, інші застрягли у зруйнованих конструкціях. Пошукова операція триває.

Серед причин катастрофи розглядають кілька: це і сильна злива, що підмила опори, і влучання блискавки в опору, і зношеність залізобетонних конструкцій.

Міст Morandi був відкритий в 1967 році. Його висота становить 90 метрів, а довжина - понад кілометр.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram