ГоловнаПолітика

Мер Дрогобича попросив Львівську ОДА оголосити місто зоною екологічного лиха

У місті накопичилося близько 2 тис. тонн відходів.

Мер Дрогобича попросив Львівську ОДА оголосити місто зоною екологічного лиха
Тарас Кучма

Влада міста Дрогобич просить Львівську обласну державну адміністрацію оголосити райцентр зоною екологічного лиха через накопичення там значних обсягів твердих побутових відходів.

Звернення спрямовано в департамент з питань цивільного захисту населення Львівської ОДА з відповідними документами, інформує прес-служба міськради.

"Злочинне угрупування, яке затіяло "тероризм" проти Дрогобича, втратило здоровий глузд ... Так більше тривати не може. В рамках чинного законодавства Дрогобич вправі розраховувати на підтримку з боку держави, оскільки протягом півроку ніякої реакції не було", - наводяться у повідомленні слова мера Дрогобича Тараса Кучми.

Райцентр Дрогобич відчуває труднощі з вивезенням твердих побутових відходів з 9 лютого, коли жителі села Брониця перекрили дорогу на міський полігон Дрогобича. Ситуацію не вдається вирішити досі. Жителі села блокують дорогу до полігону, який є власністю Дрогобича.

Зараз у місті накопичилося близько 2 тис. тонн відходів.

Нагадаємо, у Львова проблеми з вивезенням сміття тривали близько року, з середини 2016-го, у зв'язку із закриттям міського сміттєзвалища. Влітку 2017 року міськрада змушена була передати ці обов'язки з доплатою Львівській ОДА. Мер Львова Садовий погодився передати функцію з вивезення сміття обласній адміністрації, але назвав це ультиматумом з боку центральної влади.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram