ГоловнаПолітика

Політв'язня Штиблікова в російській колонії перевели в "одиночку"

Причини і терміни "спецутримання" засудженому не повідомляють.

Політв'язня Штиблікова в російській колонії перевели в "одиночку"
Дмитрий Штыбликов

Громадянин України Дмитро Штибліков, утримуваний у російській колонії в Омську, переведений в одиночну камеру, повідомляє "Радіо Крим.Реалії" з посиланням на брата ув'язненого українця Олексія Штиблікова.

"Наразі здоров'я більш-менш. А зараз його утримують в окремому блоці, не в загальній камері. Це якесь спецутримання, його на півроку туди закрили. Не дають ні працювати, ні спілкуватися ні з ким. В окремій камері. Він не знає, з чим це пов'язано, ніхто не пояснює. Я так розумію, це у них загальноприйнята практика для новоприбулих", - зазначив Олексій.

Дмитро Штибліков і Олексій Бессарабов до 2014 року працювали військовими експертами в центрі "Номос". Володимир Дудко - капітан 2-го рангу запасу, у минулому - капітан корабля радіоелектронної розвідки.

У Службі безпеки України заявили, що затримані в Криму громадяни України не є ні співробітниками, ні контактерами з боку СБУ.

У травні 2017 року фігурант Штибліков уклав досудову угоду зі слідством, тобто визнав свою провину. Жодного з незалежних адвокатів до нього не допустили.

Пізніше підконтрольний Кремлю Севастопольський міський суд засудив Штиблікова до п'яти років ув'язнення. Його етапували в колонію № 6 російського міста Омськ.

Нагадаємо, 9 листопада 2016 року ФСБ Росії повідомила про затримання "трьох учасників диверсійно-терористичної групи Головного управління розвідки (ГУР) міністерства оборони України", які нібито планували диверсії на об'єктах військової інфраструктури і життєзабезпечення Криму: Дмитра Штиблікова, Олексія Бессарабова і Володимира Дудка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram