ГоловнаПолітика

Україна ініціювала переговори з російським омбудсменом 21-22 серпня

Зустріч Денісової та Москалькової може відбутися в рамках мінських переговорів.    

Україна ініціювала переговори з російським омбудсменом 21-22 серпня
Фото: EPA/UPG

Україна запропонувала провести 21-22 серпня в Мінську переговори уповноваженої Верховної Ради з прав людини Людмили Денісової з російським омбудсменом Тетяною Москальковою.

Про це повідомила перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко, яка представляє Україну на переговорах у Мінську.

"Ми зробили пропозицію, щоб український омбудсмен Денісова зустрілася зі своєю візаві з РФ Москальковою 21-22 серпня в Мінську, у рамках ТКГ і зробили все для розблокування процесу звільнення утримуваних. Україна до цього готова", - написала вона у фейсбуці.

Геращенко також нагадала, що Україна досі не отримала відповіді стосовно ініціативи передати Росії 36 її громадян, які перебувають під вартою в Україні, заради звільнення політв'язнів-українців.

"Представники ОРДЛО в Мінську намагаються розіграти кремлівський сценарій про "обмін всіх установлених на всіх установлених", стверджуючи, що в їхніх катівнях лише 20 українців, і вимагаючи від нас 300. Шкода, що деякі представники ОБСЄ не заглиблюються в деталі та публічно підіграють цим ганебним і неприпустимим сценаріям", - додала вона.

Нагадаємо, що Україна розраховує звільнити з російських і кримських в'язниць Олега Сенцова, Романа Сущенка, Миколу Карпюка, Станіслава Клиха, Олександра Кольченка, Павла Гриба, Євгенія Панова, Валентина Виговського, Володимира Балуха, Олексія Сізоновича, Олексія Бессарабова, Дмитра Штибликова, Володимира Дудка, Олександра Шумкова, Миколу Семену й інших політв'язнів.

21-22 серпня в Мінську пройдуть дводенні переговори тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі (Україна, ОБСЄ, РФ).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram