ГоловнаПолітика

DW: власник АТБ купує одну з найдорожчих вілл Німеччини

Продавець - агробарон-утікач Микола Гута.

Один із співвласників торгової мережі АТБ Віктор Карачун купує німецьку віллу Villa Glory в Гарміш-Партенкірхені, що належить українському бізнесменові-втікачеві Миколі Гуті, який раніше керував агрохолдингом "Мрія". Про це йдеться в публікації Deutsche Welle.

Гута продавав віллу за 13 млн євро, але Карачуну вдалося сторгуватися за 8,6 млн євро.

Продавцем розкішного особняка виступила дружина Гути Вікторія від імені кіпрської компанії Zapatoustra Holdings Limited, у власності якої значиться об'єкт у Гарміші.

Договір купівлі-продажу нерухомості вже підписано, але угода поки що заблокована Окружним судом Нікосії за позовом кредиторів "Мрії". Місцевий суд у Гарміш-Партенкірхені визнав ордер кіпрського суду, тому Гута не зможе продати віллу, поки в Нікосії остаточно не вирішать долю його активів.

Карачун заявив, що готовий чекати з покупкою стільки, скільки потрібно буде. "Поки що я взяв віллу в оренду", - повідомив він.

Нагадаємо, в 2010 році Гута придбав земельну ділянку в Гарміш-Партенкірхені площею в 3,7 тисячі квадратних метрів за 3,3 млн євро і побудував на ньому розкішний особняк. У той час агрохолдинг "Мрія", яким керував Гута, активно розвивався. Але в 2014 році після зміни влади в Україні компанія оголосила дефолт, не зумівши обслужити борг у розмірі 1,3 мільярда доларів.

Микола Гута разом з сім'єю, як вдалося з'ясувати виданню, незабаром після оголошення дефолту виїхав до Швейцарії і відтоді проживає в кантоні Обвальден. В Україні проти нього порушено кримінальну справу за підозрою в шахрайстві в особливо великих розмірах, Гуті загрожує тривале тюремне ув'язнення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram