ГоловнаПолітика

Фінляндія закликала Росію надати Сенцову медичну допомогу

Також МЗС країни закликало звільнити всіх політв'язнів.

Фінляндія закликала Росію надати Сенцову медичну допомогу
Фото: LB.ua

Фінляндія закликає Російську Федерацію забезпечити українському режисерові Олегу Сенцову медичне лікування і звільнити всіх українських політв'язнів.

Про це йдеться в повідомленні Міністерства закордонних справ Фінляндії в Twitter.

"Здоров'я українського кінорежисера Олега Сенцова в тюрмі швидко погіршується. Ми очікуємо, що Росія надасть йому медичне лікування і звільнить всіх незаконно затриманих громадян України", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, напередодні культурні діячі західних країн на чолі з міністром культури Франції звернулися до міжнародного співтовариства, ООН та Євросоюзу з проханням допомогти звільнити українського політв'язня режисера Олега Сенцова. Відповідну заяву опубліковано у французькій газеті Le Monde.

10 серпня президент Франції Еммануель Макрон закликав Путіна терміново вирішити ситуацію з Сенцовим, стан здоров'я якого "небезпечно погіршується".

Сенцов, незаконно засуджений в РФ за сфабрикованими звинуваченнями в терористичній діяльності, 14 травня оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів. Він тримає його досі.

У червні генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд подав офіційне прохання Путіну із закликом помилувати Сенцова. У відповідь на це в Кремлі заявили, що лист генсека Ради Європи "з точки зору російського законодавства не є підставою для будь-яких юридичних дій".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram