ГоловнаПолітика

НАЗК ініціювало кримінальну справу проти нардепа Святаша

Депутат не зазначив у декларації деякої інформації про доходи та витрати.

НАЗК ініціювало кримінальну справу проти нардепа Святаша
Фото: Алексей Багнюк

Національне агентство з питань запобігання корупції просить Національне антикорупційне бюро розслідувати декларування недостовірної інформації депутатом Верховної Ради Дмитром Святашем (групи "Партія "Відродження") і колишнім суддею Верховного Суду Олександром Потильчаком.

Про це повідомляється на сайті НАЗК.

"НАЗК скерувало до НАБУ ще три обґрунтованих висновки щодо декларування недостовірної інформації на суму понад 250 прожиткових мінімумів для працездатних осіб", - йдеться в повідомленні.

Встановлено, що Святаш у декларації за 2015 рік не вказав витрат на придбання авіаквитків на суму 62,4 тис. гривень і не відбив фінансові зобов'язання перед банком у розмірі 600,8 тис. євро і 618,4 тис. доларів. Ці зобов'язання не вказані й у декларації за 2016 рік (до цього часу вони становили 450,3 тис. євро і 467,5 тис. доларів).

Колишній суддя Потильчак у декларації за 2016 рік не вказав, що його дружина володіє компанією "Юридична група "Константа", не вказав інформацію про вартість двох земельних ділянок (43,7 тис. та 218,5 тис. гривень) і не задекларував дохід дружини на суму 225 тис. гривень.

Крім того, у його декларації не зазначено власний дохід на суму 530,5 тис. гривень.

Нагадаємо, раніше НАЗК скерувало до суду ще три протоколи на співробітників МВС, котрі невчасно подали декларації.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram