ГоловнаПолітика

Тимошенко пропонує ввести програму стримування для заробітчан

Люди повинні їздити за кордон відпочивати, а не шукати кращого життя.

Тимошенко пропонує ввести програму стримування для заробітчан
Фото: EPA/UPG

У нормальних і успішних країнах люди їздять за кордон відпочивати, а не шукати кращого життя. Україна повинна виробити план, щоб запобігти масовому відтоку інтелекту і робочих рук за кордон. Про це заявила Юлія Тимошенко на своїй сторінці в Facebook.

Вона нагадала останні статистичні дані, за якими українські громадяни, які працюють у Польщі, надіслали за три місяці в Україну 800 млн доларів США.

"Багато в чому це і є той «економічний фактор», який допомагає нашим громадянам тут виживати, всупереч 145 «реформам» рідної влади. Сьогодні йдеться не тільки про відтік за кордон мізків і інтелекту, а про міграцію великої кількості українських робітників. Це ті люди, які повинні піднімати національну економіку України, але через безвихідь повинні піднімати чужу», - констатувала лідер "Батьківщини".

При цьому Тимошенко бачить вихід з цієї ситуації один: створити тут такі умови, щоб хотілося працювати і жити вдома, а не десь там.

"Потрібна спеціальна тривала програма позитивного, заохочувального стримування від'їздів за кордон на заробітки", - підсумувала вона.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram