ГоловнаПолітика

ФСВП спростувала інформацію про те, що Сенцов залишив колонію (оновлено)

Пізно ввечері з'явилося повідомлення, що він на літаку вилетів із Салехарда.

ФСВП спростувала інформацію про те, що Сенцов залишив колонію (оновлено)
Олег Сенцов
Фото: facebook.com/denisovaombudsman

Головне управління ФСВП Росії по Ямало-Ненецькому автономному округу спростувало інформацію про те, що Олег Сенцов залишив колонію. Про це "Интерфаксу" повідомили в прес-службі регіонального відомства у неділю, 12 серпня.

"Інформація про те, що засуджений Сенцов нібито залишив виправну колонію, не відповідає дійсності", - сказав співрозмовник агентства.

За його словами, Сенцов перебуває в колонії і продовжує голодування.

Раніше російська журналістка Вікторія Івлєва написала у Facebook, що з адміністративного центру ЯНАО - Салехард пізно ввечері в суботу вилетів літак, на борту якого міг перебувати Сенцов.

Оновлення. Неправдиву інформацію про нібито звільнення політв'язня Олега Сенцова могли надати журналістам працівники колонії "Білий ведмідь" в Лабитнангі. Про це повідомила уповноважений Верховної ради України з прав людини Людмила Денісова, передає "Громадське".

"Важко коментувати це. Сподіваємося щоразу, що буде підтверджена інформація про звільнення Сенцова, але в Лабитнангі так жартують з журналістами та громадянами, які думають, що налагодили контакт з працівниками колонії", - зазначила Денісова.

Вона також зазначила, що, за неофіційними даними, медкомісія 9 серпня зробила висновок, що Сенцов перебуває в нормальному стані як для трьох місяців голодування, а його стан дозволяє його перевозити.

"Вчора говорили з Москальковою (уповноважена РФ з прав людини Тетяна Москалькова, - ред.), вона каже, що у нього все в порядку, нічого нового, її риторика не змінилася", - додала омбудсмен.

Нагадаємо, Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону в серпні 2015 року засудив Олега Сенцова до 20 років колонії суворого режиму. В РФ його звинуватили у створенні на території Криму терористичного угрупування.

14 травня 2018 року він оголосив голодування з вимогою відпустити всіх українців, незаконно утримуваних в РФ з політичних причин.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram