ГоловнаПолітика

На сайті Білого дому з'явилася петиція із закликом урятувати Сенцова

Український режисер уже 90 днів голодує в російській в'язниці.

На сайті Білого дому з'явилася петиція із закликом урятувати Сенцова
Фото: LB.ua

На сайті петицій до адміністрації президента США розмістили звернення із закликом урятувати українського політв'язня Олега Сенцова, який голодує вже 90 днів.

Відповідна петиція була зареєстрована 9 серпня.

До 8 вересня петицію мають підписати 100 тис. чоловік, щоб Білий дім зробив офіційну заяву з цього приводу.

"Європейський парламент уже звернувся до Володимира Путіна про негайне звільнення Олега Сенцова та інших (українських політв'язнів Кремля - ред.). Тепер настав час для Америки висловитися. Ми настійно закликаємо наш уряд зайняти тверду позицію з цього питання і використовувати всі важелі, щоб вимагати негайного звільнення Олега Сенцова та інших українських політичних в'язнів у Росії", - йдеться в тексті звернення. Напередодні президент Франції Еммануель Макрон провів телефонну розмову з президентом РФ Володимиром Путіним і закликав знайти гуманне рішення в ситуації із Сенцовим.

Гельсінська комісія США в п'ятницю вчергове закликала Росію негайно звільнити й повернути в Україну Олега Сенцова й усіх українських політв'язнів, які незаконно утримуються в Росії.

Нагадаємо, Сенцов, незаконно засуджений у РФ за сфабрикованими звинуваченнями в терористичній діяльності, 14 травня оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів. Він голодує і досі.

У червні генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд подав офіційне прохання до Путіна із закликом помилувати Сенцова. У відповідь на це в Кремлі заявили, що лист генсека Ради Європи "з погляду російського законодавства не є підставою для будь-яких юридичних дій".      

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram