ГоловнаПолітика

У кіберполіції заявили про постійні кібератаки з боку Росії

Головною метою кібератак є дестабілізація обстановки в Україні.

У кіберполіції заявили про постійні кібератаки з боку Росії
Фото: autocentre.ua

В українській кіберполіції заявляють про постійні кібератаки з території Російської Федерації. Про це повідомив начальник департаменту кіберполіції Національної поліції України Сергій Демедюк, передає Радіо Свобода.

"Ми фіксуємо разом із СБУ, з Державним спеціальним зв'язком, іншими суб'єктами кібербезпеки в Україні постійні, регулярні кіберінциденти, що здійснюються з території Російської Федерації. Вони мають як загальнокримінальний характер, так і активний характер кіберінцидентів на отримання інформації. Ми виявляємо її, аналізуємо. Нам удається заздалегідь встановлювати, відбивати, локалізувати ці кіберінциденти", - сказав він.

За словами Демедюка, виявляти кібератаку в Україні допомагають міжнародні партнери - Великобританія, Німеччина, Польща й Австралія. Водночас він наголосив, що будь-якої співпраці з Росією наразі немає.

"У нас проблема залишається - це наш агресор - Російська Федерація, з яким ми цілком не співпрацюємо. Якоюсь мірою це азійські країни, які ще обмежено надають таку співпрацю. З усіма іншими країнами - це європейські, американські країни, Австралія, Японія - ми працюємо в режимі реального часу. Тому фактично ми отримуємо інформацію в будь-який час доби", - додав він.

Начальник департаменту кіберполіції зазначив, що головною метою кібератак є порушення стратегічно важливої інфраструктури, дестабілізація обстановки в Україні.

Раніше в серпні Президент Петро Порошенко доручив Раді національної безпеки й оборони передбачити засідання з протидії втручанню Російської Федерації у вибори.       

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram