ГоловнаПолітика

Російські тюремники заявили, що Сенцов відмовився від госпіталізації

Український політв'язень Кремля, який дотримується голодування три місяці, "хворим себе не вважає".

Російські тюремники заявили, що Сенцов відмовився від госпіталізації
Олег Сенцов
Фото: facebook.com/denisovaombudsman

Український режисер Олег Сенцов, в'язень у колонії міста Лабитнангі в РФ, відмовився від переведення в лікарню. Про це повідомляє управління ФСВП Росії по Ямало-Ненецькому автономному округу.

Зазначається, що 10 серпня, члени російської громадської спостережної комісії (ГСК) відвідали колонію, де зустрілися із засудженими, зокрема із Сенцовим.

Правозахисники запитали Сенцова про стан здоров'я, умови утримання, одержувану ним медичну допомогу. Повідомляється, що під час розмови ніяких скарг від засудженого не надходило.

"На пропозицію представників громадських організацій щодо переведення його в муніципальну лікарню Олег Сенцов відповів відмовою, посилаючись на те, що хворим себе не вважає", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, в травні Сенцов оголосив голодування, яке має намір продовжувати до звільнення всіх політв'язнів українців, утримуваних в Росії.

Напередодні Сенцов через адвоката передав листа своїй сестрі Наталії Каплан, де повідомив про свій важкий стан. Український омбудсмен Денісова повідомила, що готова терміново летіти в Москву і обговорювати будь-які умови звільнення режисера, а також його транспортування медичним літаком.

Російський омбудсмен Тетяна Москалькова пообіцяла записати відео з політв'язнем, щоб довести його "стабільний стан", але замість цього надіслала Денісовій три його фотографії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram