ГоловнаПолітика

Макрон закликав Путіна знайти гуманітарне рішення в ситуації із Сенцовим

Український режисер дотримується голодування вже три місяці.

Макрон закликав Путіна знайти гуманітарне рішення в ситуації із Сенцовим
Олег Сенцов
Фото: facebook.com/denisovaombudsman

Президент Франції Еммануель Макрон у п'ятницю по телефону обговорив з російським президентом Володимиром Путіним питання звільнення українського політв'язня Олега Сенцова.

Макрон закликав Путіна знайти гуманітарне рішення в ситуації з українським режисером, який був засуджений в Росії до позбавлення волі і вже три місяці дотримується голодування, передає Німецька хвиля.

Макрон висловив стурбованість тим, що стан здоров'я Сенцова, судячи з усього, небезпечно погіршився, повідомив Єлисейський палац. Глава французької держави зробив Путіну кілька пропозицій, на що той пообіцяв "незабаром повідомити про стан здоров'я" Олега Сенцова, зазначається в повідомленні.

Прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков підтвердив, що у телефонній розмові президентів мова йшла про Сенцова, але не вказав подробиць їхнього діалогу.

Олег Сенцов був затриманий в анексованому Росією Криму в 2014 році і звинувачений у створенні на території півострова терористичного угрупування. У серпні 2015-го він був засуджений судом в Ростові-на-Дону до 20 років колонії суворого режиму.

14 травня 2018 року Сенцов оголосив безстрокове голодування, вимагаючи звільнити всіх українських політв'язнів.

13 липня мати Сенцова звернулася до Путіна з проханням про помилування сина. У Кремлі обіцяли розглянути її звернення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram