ГоловнаПолітика

РНБО готує підвищення зарплат військовикам

Забезпечення контрактників "має пріоритетно зростати порівняно із зарплатами чиновників".     

РНБО готує підвищення зарплат військовикам
Фото: СНБО

Секретар Ради національної безпеки й оборони України Олександр Турчинов заявив про необхідність підвищити зарплати військовикам.

"Зараз відбувається формування бюджету на наступний рік, і, відповідно, підготовка Радою національної безпеки й оборони оборонного бюджету країни, де це питання має бути чітко відображене", - цитує Турчинова прес-служба РНБО.

За його словами, фінансове забезпечення солдатів-контрактників і офіцерів "має пріоритетно зростати порівняно із зарплатами чиновників та інших одержувачів бюджетних коштів".

Нагадаємо, 30 липня стало відомо, що Міністерство оборони спрямувало до уряду лист із пропозицією підвищити зарплати військовослужбовців уже з 1 жовтня 2018 року.

Якщо Кабмін підтримає це рішення, мінімальний розмір грошового забезпечення рядового складу збільшиться до 9 тисяч гривень, а офіцерського - до 15,3 тисяч гривень.

У листі наголошується, що недостатній рівень грошового забезпечення є основною причиною звільнення з лав Збройних Сил України після закінчення контракту. З січня по червень звільнилися 11 тисяч офіцерів і контрактників, які мали військовий досвід, ще 18 тисяч можуть звільнитися до кінця 2018 року.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram