ГоловнаПолітика

Старший слідчий ГПУ попався на хабарі $50 тисяч (оновлено)

Це вже третій великий хабар за день.

Генеральна інспекція Генеральної прокуратури в четвер, 9 серпня, затримала старшого слідчого ГПУ за підозрою в великому хабарництві.

За даними генпрокурора Юрія Луценка, прокурора підозрюють в отриманні 50 тисяч доларів.

Фото: facebook.com/LlutsenkoYuri

Оновлення. Прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган повідомляє, що 31 липня в Головне управління боротьби з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України надійшла заява від громадянина про те, що старший слідчий з особливо важливих справ (ОВС) управління з розслідування ОВС Генпрокуратури, діючи умисно, з використанням свого службового становища, вимагає від нього неправомірну вигоду в розмірі 50 тис. доларів за припинення кримінального переслідування в рамках кримінального провадження за ознаками здійснення кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу і неперешкоджання будівельним роботам в с. Крюківщина Київської області.

Згідно зі свідченнями заявника, переслідування почалося 19 липня, коли працівниками Генпрокуратури було проведено огляд будівельного майданчика, а в подальшому стали викликати на допит в ролі свідків працівників підприємства.

З метою ускладнення документування протиправної діяльності, працівник прокуратури для одержання неправомірної вигоди в ролі посередника залучив сторонню людину.

Нагадаємо, що 9 серпня також були затримані директор Департаменту податків і зборів з фізичних осіб Державної фіскальної служби Павло Дроняк (йому закидають отримання хабара 20 тисяч доларів) і великий бізнесмен Олексій Тамразов (йому закидають дачу хабара 100 тисяч доларів).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram