ГоловнаПолітика

Макрон у п'ятницю поговорить з Путіним про Сенцова, - Reuters

За даними видання, буде обговорюватися питання звільнення політв'язня.

Макрон у п'ятницю поговорить з Путіним про Сенцова, - Reuters

Президент Франції Еммануель Макрон в п'ятницю телефоном обговорить з російським президентом Володимиром Путіним питання звільнення українського політв'язня Олега Сенцова.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на джерело в Єлисейському палаці.

"Президент Еммануель Макрон буде говорити з російським лідером Володимиром Путіним в п'ятницю про ув'язненого українського кінорежисера Олега Сенцова, який в знак протесту голодує з травня і серйозно хворий", - йдеться в повідомленні.

Видання зазначає, що Сенцов, ув'язнений у в'язницю за політичними звинуваченнями, почав голодування перед Чемпіонатом світу з футболу, щоб звернути увагу на ситуацію з правами людини в РФ.

Нагадаємо, Сенцов, незаконно засуджений в РФ за сфабрикованими звинуваченнями в терористичній діяльності, 14 травня оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів. Він тримає її досі.

У червні генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд подав офіційне прохання Путіна із закликом помилувати Сенцова. У відповідь на це в Кремлі заявили, що лист генсека Ради Європи "з точки зору російського законодавства не є підставою для будь-яких юридичних дій".

Раніше прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков натякав, що режисер "повинен сам подбати про своє помилування". Уповноважений з прав людини в РФ Тетяна Москалькова також говорила, що не писатиме президенту РФ прохання про помилування Сенцова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram