ГоловнаПолітика

Москалькова обіцяє записати відео із Сенцовим, щоб довести його стабільний стан

Візит до українського політв'язня організовують на вимогу українського омбудсмена.

Москалькова обіцяє записати відео із Сенцовим, щоб довести його стабільний стан
Фото: LB.ua

Уповноважений у справах людини в РФ Тетяна Москалькова вкотре заявила, що стан українського політв'язня Олега Сенцова, який голодує в російській в'язниці вже 88 день, є стабільним, і пообіцяла організувати візит до нього місцевого омбудсмена.

Про це повідомила Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Щойно мені передзвонила Тетяна Москалькова, яка знову розповіла про стабільний стан Олега і про те, що він сам відмовився від свого переведення в міську лікарню в Лабитнангі. І цитую - "у нас вільна країна, людина сама приймає рішення, в якій лікарні їй перебувати", - написала Денісова.

Український омбудсмен наполягла, щоб Уповноважений з прав людини Ямало-Ненецького автономного округу Анатолій Сак відвідав Сенцова, сфотографував його і зняв відео своєї розмови з ним, щоб ми переконалися, що його стан дійсно стабільний.

"Зараз вона візьметься за організацію цього візиту", - повідомила Уповноважений Верховної Ради з прав людини.

Нагадаємо, напередодні Олег Сенцов через адвоката передав листа своїй сестрі Наталі Каплан, де написав, що "кінець уже близько" і повідомив про свій тяжкий стан.

Український омбудсмен Денісова повідомила, що готова терміново летіти в Москву й обговорювати будь-які умови звільнення режисера, а також його транспортування медичним літаком.

Сьогодні адвокат Дмитро Дінзе передав клопотання Людмили Сенцової про помилування українського режисера в комісію з питань помилування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram