ГоловнаПолітика

Порошенко доручив дипломатам підготувати нову резолюцію стосовно Криму для ООН

Генеральна асамблея повинна прийняти документ, що відкидає всі спекуляції навколо статусу півострова.

Порошенко доручив дипломатам підготувати нову резолюцію стосовно Криму для ООН
Фото: www.048.ua

Президент України Петро Порошенко доручив українським дипломатам підготувати нову резолюцію з приводу Криму до наступної сесії Генасамблеї ООН, щоб припинити будь-які спекуляції щодо статусу півострова.

Про це голова держави написав на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Україна продовжує боротьбу за деокупацію Криму, за права і свободи кримськотатарського народу. Я дав доручення дипломатам підготувати нову резолюцію щодо Криму на наступну сесію Генасамблеї ООН, щоб зупинити будь-які спекуляції щодо статусу Криму. Генасамблея вже неодноразово підтримала позицію України, зокрема щодо порушення прав кримських татар, тому позиція цивілізованого світу залишається незмінною: "Крим - це Україна", - підкреслив Порошенко.

Він зазначив, що 9 серпня світ відзначає Міжнародний день корінних народів світу, а для України ця дата - нагадування про долю кримських татар, які нині живуть в умовах російської окупації і зазнають утисків і знущань.

"Ми робимо все, щоб наблизити той час, коли корінний народ - кримські татари - надалі будуть плекати унікальні традиції своїх предків у вільному українському Криму", - запевнив президент України.

Нагадаємо, раніше Генасамблея ООН вже прийняла дві резолюції про права людини в Криму - в грудні 2016 і 2017 років Генеральна асамблея ООН затвердила резолюцію "Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим і м. Севастополь". Документ містив вимогу до Росії виконати тимчасові заходи рекомендацій Міжнародного суду ООН про скасування заборони Меджлісу кримськотатарського народу в Криму і забезпечити навчання українською і кримськотатарською мовами на півострові.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram