ГоловнаПолітика

У "ДНР" жительку Горлівки, утримувану в полоні майже півроку, звинуватили в шпигунстві

Марину Чуйкову затримали на блокпосту "Майорський" 19 березня 2018 року.

У "ДНР" жительку Горлівки, утримувану в полоні майже півроку, звинуватили в шпигунстві
Фото: ДАН

Угруповання "ДНР" обрало запобіжний захід у вигляді утримання під вартою жительці непідконтрольної Україні Горлівки Марині Чуйковій, яку утримують у полоні майже півроку. Її звинувачують у "шпигунстві", повідомляють Новости Донбасса.

"Сьогодні нам нарешті вдалося отримати підтвердження про те, що мамі обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою за звинуваченням у "шпигунстві" з боку МДБ ДНР", - написав у Facebook її син, волонтер Сава Чуйков.

За словами Чуйкова, "є непряма інформація, що маму перевели в 97-му колонію в Макіївці".

Він також опублікував фотографію відповіді від "МВС ДНР", де сказано, що Чуйкову затримали на блокпосту "Майорський" 19 березня 2018 року.

46-річна Марина Чуйкова мешкала в Горлівці Донецької області. У березні вона перестала виходити на зв'язок. Після затримання її перевели в СІЗО Донецька, про що її син Сава розповів в інтерв'ю "Громадському радіо". Про арешт Чуйкової бойовиками "МДБ ДНР" її сім'я дізналася від сусідів. Сава також повідомляв про умови утримання його матері в СІЗО.

"Спекотно, на прогулянку виводять не щодня і буквально на півгодини - годину. В камері постійно перебуває близько 15 жінок, душу немає. Продукти можна передавати не всі, побутові якісь речі - теж, як і косметику, як і засоби особистої гігієни", - відзначав він.

За його словами, його сім'я зверталася в СБУ, ООН, Червоний Хрест, проте результату немає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram