ГоловнаПолітика

Україна має намір збільшити контингент учасників навчань Sea Breeze

Цього року у навчаннях взяли участь представники 19 країн-членів НАТО і союзників.

Україна має намір збільшити контингент учасників навчань Sea Breeze
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко має намір збільшити контингент військових і розширити райони проведення навчань Sea Breeze до 2019 року. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"Наша співпраця (з країнами НАТО, які взяли участь у навчаннях в 2018 році, - ред.) свідчить про єдність і готовність разом захистити мир і спільні цінності. У планах наступного року - збільшити контингент військових-учасників навчань, особливо військово-морських сил, і розширити райони проведення навчань "Сі Бриз-2019", - написав він.

Президент зазначив, що цього року в навчаннях Sea Breeze взяли участь представники 19 країн-членів НАТО і союзників.

"Оцінка менторів з 8 країн-членів чітка і однозначна - завдяки навчанням був зроблений великий крок вперед щодо підвищення рівня взаємодії та координації ВМС України і військових сил країн-союзників. І військові навчання "Сі Бриз-2018" - це не тільки підвищення такої сумісності, але й нарощування рівня морської та польової виучки і злагодженості багатонаціональних підрозділів", - наголосив глава держави.

Нагадаємо, україно-американські військові навчання "Сі Бриз - 2018", 9-21 липня проходили в Одеській, Миколаївській областях, а також в північно-західній частині Чорного моря.

Українсько-американські навчання серії "Сі Бриз" проводяться щорічно з 1997 року. Вони проводяться з метою підготовки та нарощення бойової готовності ВМС ЗСУ на двосторонній основі, але є відкритими для інших країн.

У 2016 році один з етапів "Сі Бриз" вперше пройшов на Дунаї.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram