ГоловнаПолітика

Луценко повідомив про замовників замаху на Гандзюк

Замах на вбивство скоєно "з метою дестабілізації суспільно-політичної ситуації в південному регіоні країни".

Луценко повідомив про замовників замаху на Гандзюк
Фото: facebook.com/uakateryna

Напад на радника мера Херсона Катерини Гандзюк замовили представники правоохоронних і державних структур.

Про це в коментарі до своєї публікації у Facebook від 3 серпня написав генеральний прокурор Юрій Луценко.

"За фактом замаху на вбивство з особливою жорстокістю Гандзюк К. В., яке здійснене за замовленням співробітників правоохоронних і державних органів, за сприяння сепаратистських організацій на території півдня України, з метою дестабілізації суспільно-політичної ситуації в південному регіоні країни", - йдеться у тексті скріншота, опублікованого генпрокурором.

Фото: Facebook Юрія Луценка

31 липня Гандзюк облили сірчаною кислотою поруч з її будинком. Активістку госпіталізували із серйозними опіками, а потім перевезли у Київський опіковий центр. Поліція повідомила про затримання нападника, його вже взяли під варту, проте журналісти і громадські активісти сумніваються, що затриманий дійсно є нападником.

Вчора Національна поліція України заявила про другого фігуранта справи у замаху на помічницю мера Херсона Катерину Гандзюк.

7 серпня Служба безпеки України порушила справу про напад на Гандзюк, хоча генпрокурор Юрій Луценко заявляв про передавання справи в СБУ у день замаху.

Також поліція встановила місце купівлі кислоти, якою облили Гандзюк. Перший заступник голови Нацполіції опублікував нові фотографії чоловіка, який купував кислоту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram