ГоловнаПолітика

Соболєв вимагає від НАБУ і ГПУ розслідувати факти, які спливли у справі Манафорта

"Невже знайдених американськими слідчими документів і свідчень під присягою недостатньо для НАБУ і ГПУ, щоб почати власне розслідування?"

Соболєв вимагає від НАБУ і ГПУ розслідувати факти, які спливли у справі Манафорта
Сергей Соболев
Фото: Макс Левин

Українські правоохоронні органи повинні провести власне розслідування на базі фактів, зібраних у справі Манафорта, яку розглядають в американському суді. Таку думку висловив заступник лідера партії "Батьківщина" Сергій Соболєв.

"Справа Манафорта - це не справа США, це справа про корупцію в Україні. Невже знайдених американськими слідчими документів і свідчень під присягою недостатньо для наших НАБУ і ГПУ, щоб почати власне розслідування?" - заявив народний депутат.

Він нагадав, що в Америці тільки заяви про можливі угоди Манафорта призвели до того, що його було звільнено з посади керівника виборчого штабу Дональда Трампа. Тоді як в Україні "навіть зібрані судом факти досі не стали підставою для кримінальних справ".

"Навіть з оприлюднених матеріалів зрозуміло, хто, скільки, кому, за що платив і на які фіктивні рахунки здійснювалися перекази. За дискредитацію яких політиків брали гроші американські технологи. І хто конкретно цю дискредитацію замовляв", - зазначив Соболєв.

Він звернувся в міліцію, перш за все в НАБУ і ГПУ, з вимогою довести свою незалежність і розслідувати зібрані американською стороною факти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram