ГоловнаПолітика

Майже 20% українців не знають, за кого голосуватимуть

Підтримка Тимошенко зросла на 0,6%.

Майже 20% українців не знають, за кого голосуватимуть
Фото: golos.com.ua

Лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко є лідером президентського рейтингу за версією соціологічної групи "Рейтинг". Згідно зі свіжими даними, опублікованими на сайті дослідницької організації, за Тимошенко готові проголосувати 17,7% тих, хто візьме участь у голосуванні і вже визначився з вибором. Слідом іде Анатолій Гриценко - 10,7%, Юрій Бойко - 8,9%, Олег Ляшко - 8,5%, Петро Порошенко - 8,3%, Володимир Зеленський - 8,0%, Святослав Вакарчук - 8,0%, Вадим Рабінович - 5,9%. Рейтинг інших кандидатів менш ніж 3%.

Голосувати мають намір 46% опитаних. 18,8% з тих, хто піде на вибори, не знають, за кого віддадуть голос.

При цьому респонденти погано орієнтуються в тому, що мають намір робити кандидати в разі перемоги на виборах. Про плани Юлії Тимошенко знають 46%, Олега Ляшка - 39%, Петра Порошенка - 36%.

Майже 60% респондентів нічого не знають про плани Юрія Бойка і Анатолія Гриценка. Двом третинам респондентів нічого не відомо про плани Володимира Зеленського та Святослава Вакарчука. Відносно краще орієнтуються в планах кандидатів старші виборці. Водночас про плани Вакарчука і Зеленського краще обізнана молодь.

Що стосується партійних рейтингів, їх очолює "Батьківщина", яку готові підтримати 19,5% тих, хто має намір голосувати і визначився з вибором. Другу позицію ділять "Опозиційний блок", "Громадянська позиція" і партія "Слуга народу", за яких готові проголосувати близько 11%. За партію "За життя" мають намір віддати голоси 7,2%, за "Радикальну партію" - 7,0%, "БПП Солідарність" - 6,5%, "Самопоміч" - 4,3%, "ВО Свобода" - 4,1%, "Аграрну партію" - 2,5%. Рейтинг інших партій - менш ніж 2%.

Нагадаємо, за даними групи "Рейтинг", в липні підтримка Юлії Тимошенко як кандидата в президенти становила 17,1%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram