ГоловнаПолітика

Гринів: Манафорт пропонував свої послуги Порошенкові, але отримав відмову

"Чи зустрічався я з Манафортом у 2014 році? Так, зустрічався. На цьому все закінчилося".

Гринів: Манафорт пропонував свої послуги Порошенкові, але отримав відмову
Фото: EPA/UPG

Нардеп Ігор Гринів заявив, що американський політтехнолог Пол Манафорт не працював на Петра Порошенка в 2014 році.

Про це він сказав у коментарі "Інтерфаксу-Україна", коментуючи свідчення ділового партнера Манафорта Ріка Гейтса в американському суді.

"Чи зустрічався я з Манафортом у 2014 році? Так, зустрічався. Чи було від нього пропозиція, що він би хотів працювати в кампанії? Так, була... Скільки тривала зустріч? Умовно три години. І на цьому все закінчилося", - розповів Гринів, який був одним із керівників тієї кампанії.

Говорячи про причини відмови в послугах американського політтехнолога, депутат додав: "Нікого образити не хочу, але не прийнято було пропозицію... А по-друге, давайте все-таки чітко розуміти, що це було неприйнятно. Я реально вважаю, що за все, що відбулося в країні, повинен відповідати не тільки один Янукович", - пояснив Гринів.

Нагадаємо, Гейтс під час судового засідання на запитання звинувачення про діяльність Манафорта в 2014 році відзначив, що той сприяв у проведенні як місцевих виборів, так і президентської кампанії. За його словами, Манафорт нетривалий час співпрацював з нинішнім президентом України Петром Порошенком.

Восени минулого року Манафорту і Гейтсу висунули офіційні звинувачення у відмиванні грошей і несплаті податків за роботу з лобіювання, зокрема інтересів Партії регіонів екс-президента України Віктора Януковича.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram