ГоловнаПолітика

Порошенко виступив на підтримку територіальної цілісності Грузії

10 років тому російські війська вторглися на територію Грузії.

Порошенко виступив на підтримку територіальної цілісності Грузії
Фото: пресс-служба президента

Президент Петро Порошенко висловив підтримку територіальній цілісності Грузії з нагоди 10-ї річниці російсько-грузинського конфлікту.

"Цього дня ми висловлюємо щиру підтримку і солідарність з нашими друзями в Грузії. Рівно десять років тому російська агресивна машина наважилася розкрити свою справжню сутність. Зухвала агресія Москви проти Тбілісі стала показовою демонстрацією всій світовій спільноті, що Кремль більше не збирається жити за правилами добросусідства і поважати міжнародне право", - написав Президент у фейсбуці.

Порошенко вважає, що спільними діями, єдністю і солідарністю міжнародна спільнота обов'язково змусить Росію припинити агресію, поважати міжнародне право і відновити територіальну цілісність і України, і Грузії.

Напередодні Міністерство закордонних справ України закликало Росію вивести війська з окупованих територій Грузії (Абхазія та Цхінвальський регіон).

Нагадаємо, 8 серпня 2008 року російські війська вторглися на територію Грузії після спроби Тбілісі відновити конституційний лад у Південній Осетії. У військових діях проти Грузії, крім збройних формувань сепаратистів, підтримуваних Кремлем, брали участь і регулярні частини російської армії. 26 серпня Кремль визнав "незалежність" Абхазії і Південної Осетії, відповідний указ видав тодішній президент Дмитро Медведєв. Російські війська перебувають на території цих грузинських регіонів досі.

Президент Грузії Георгій Маргвелашвілі заявив про марність "сюсюкання" з Росією для її умиротворення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram