ГоловнаПолітика

Стан Сенцова погіршився, але від госпіталізації він відмовляється (оновлено)

У Росії заявляють, що стан здоров'я Сенцова задовільний.

Стан Сенцова погіршився, але від госпіталізації він відмовляється (оновлено)
Олег Сенцов
Фото: Радіо Свобода

Український режисер Олег Сенцов, ув'язнений у колонії міста Лабитнангі в РФ, перебуває в поганому стані: у нього сильно знизився гемоглобін, що призвело до анемії, а також дуже слабкий пульс - близько 40 ударів на хвилину.

Про це повідомляє "Громадське" з посиланням на адвоката Дмитра Дінзе.

За словами захисника, у Сенцова негаразди з серцем, його двічі намагалися умовити виїхати в лікарню. Також йому стало погано через те, що в Лабитнангі зараз дуже спекотно.

На запитання, чи є ймовірність, що Сенцов припинить голодування, адвокат заявив, що таких планів у його підзахисного немає.

Сенцов також проти переведення його до цивільної лікарні Лабитнангі, оскільки "завідувач реанімаційного відділення агресивно до нього ставиться, і радше за все може лише нашкодити йому".

Дінзе також висловився проти переведення Сенцова в будь-яку лікарню, оскільки той, на його переконання, "просто не витримає етапування і може померти".

Оновлення. Стан здоров'я українського політв'язня Олега Сенцова задовільний, повідомили в прес-службі Федеральної служби виконання покарань РФ в Ямало-Ненецькому окрузі.

"Засуджений Сенцов О. Г. перебуває під постійним динамічним наглядом медичних працівників установи, де він відбуває покарання. Щодня Сенцов О. Г. оглядається медичними працівниками, проводяться клініко-лабораторні та інструментальні дослідження. Йому призначено і проводиться лікування, спрямоване на підтримку основних функцій органів і систем організму, недопущення розвитку ускладнень", - йдеться в повідомленні.

У ФСВП додали, що 6 серпня проводилося чергове лабораторне обстеження Сенцова.

"За результатами огляду та обстеження погіршення стану здоров'я не встановлено. Фактів відмови Сенцова О. Г. від підтримувальної терапії і медичної допомоги не зареєстровано. Стан здоров'я Сенцова О. Г. оцінюється як задовільний", - підсумували у ФСВП.

Нагадаємо, Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону в серпні 2015 року засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму. У РФ його звинуватили в створенні на території Криму терористичного угруповання.

14 травня 2018 року Сенцов оголосив голодування з вимогою відпустити всіх українців, яких незаконно утримують у РФ з політичних причин.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram