ГоловнаПолітика

Проти Костенка, який повернувся з російської в'язниці, розслідують справу в Україні

Його разом з другом Красновим у 2014-му затримували зі зброєю в Києві.

Проти Костенка, який повернувся з російської в'язниці, розслідують справу в Україні
Фото: LB.ua

Українська поліція і органи прокуратури готуються відновити кримінальне провадження проти Олександра Костенка, звільненого після ув'язнення в тюрмі в Росії. Справу розслідують за ч. 1 ст. 263 КК України (незаконне поводження зі зброєю).

Про це "Українським новинам" повідомило джерело в поліції.

"На цей момент слідчий і прокурор складають план процесуальних і слідчих дій", - зазначив він.

Постанови про відновлення кримінального провадження ще не прийнято.

Речник Генпрокуратури Андрій Лисенко заявив, що кримінальне провадження проти Костенка було призупинено через відсутність його в країні.

Нагадаємо, в 2014 році Олександра Костенка затримали разом з керівником громадянського корпусу "Азов-Крим" Станіславом Красновим за підозрою в незаконному зберіганні зброї і боєприпасів у Києві.

СБУ повідомляла, що затримала в Києві двох диверсантів, які "в січні прибули з Криму до Києва, де під виглядом прихильників Євромайдану приєдналися до активістів в КМДА". Силовики заявили, що виявили в квартирі таку кількість компонентів для виготовлення вибухових пристроїв (порох, селітра, ацетон, запали, бікфордові шнури, металеві контейнери, годинникові механізми і т.д.), що вибухо-технічні служби були змушені евакуювати жителів будинку.

Незабаром Костенкові вдалося виїхати до окупованого Росією Криму, де його затримали за жбурляння каменів у бік співробітника спецназу "Беркут" під час Євромайдану в Києві.

Його засудили до 3,5 року позбавлення волі. На початку серпня 2018 року Костенко вийшов на волю після відбуття терміну вироку і повернувся в Україну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram