ГоловнаПолітика

Їдальня Ради домовилася про придбання 20 тонн борошна за завищеною вартістю

Було проведено тендер на постачання продуктів на 719,9 тис. гривень.

Їдальня Ради домовилася про придбання 20 тонн борошна за завищеною вартістю
Фото: Анна Стешенко

Їдальня Верховної Ради домовилася з компанією "Фудс Компані Лтд" про придбання 20 тонн пшеничного борошна вищого ґатунку в тарі по 50 кг за ціною 15 гривень/кг з ПДВ, що вдвічі дорожче, ніж по всій Україні.

Про це свідчать дані в системі державних закупівель ProZorro, повідомляють "Наші гроші".

Їдальня провела тендер на постачання продуктів на загальну суму 719,9 тис. гривень, за результатами якого 9 липня був укладений договір з "Фудс Компані Лтд".

Зазначають, що до серпня 2019 року їдальні поставлять борошно, крохмаль, крупи, макарони і готове тісто. Найбільша сума - 300 тисяч гривень - піде на 20 тонн пшеничного борошна вищого ґатунку. При цьому, згідно з інформацією на сайті "Фудс Компані Лтд", пшеничне борошно вищого ґатунку продається по 385 гривень за 50-кілограмовий мішок, або 7,70 гривень/кг.

Товар оплатять протягом двох тижнів після постачання.

Нагадаємо, у 2014 році продукти в їдальню Ради постачали близько 10 компаній. Повідомляли, що з 1 серпня по 31 жовтня в парламенті випили 1013 пляшок спиртного, з'їли 897 кг фруктів, 8236 кг овочів, 4348 кг м'яса, 1529 кг риби і морепродуктів.

Докладно про те, як зараз харчуються нардепи, і про ціни та про делікатеси, які купують співробітники парламенту в спеціальних продуктових крамницях для "обраних". читайте в матеріалі LB.ua «Невідома Рада»: гастрономічна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram