ГоловнаПолітика

Сенцова в Лабитнангі відвідав місцевий священик

Політв'язень відмовився від сповіді.

Сенцова в Лабитнангі відвідав місцевий священик
Архивное фото
Фото: humanrights.org.ua

Ієрей храму Святого Георгія Побідоносця (м. Лабитнангі) Богдан Василюк, що окормлює заклади Ямало-Ненецького автономного округу, у суботу відвідав виправну колонію, де утримується український режисер Олег Сенцов, і поспілкувався із засудженим.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на прес-службу управління Федеральної служби виконання покарань (УФСВП) Росії по цьому округу. "Під час обходу медичної частини установи Богдан Василюк зайшов до палати, де перебував засуджений Сенцов О. Г. Священнослужитель поцікавився станом його здоров'я. Олег Сенцов відповів, що почувається нормально й перебуває під наглядом медичних працівників. Скарг на умови утримання він не має", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією відомства, ієрей запропонував засудженому поговорити без присутності сторонніх або сповідатися.

"Сенцов подякував, але відмовився, пояснивши, що допомоги священнослужителя не потребує", - сказано в повідомленні УФСВП.

Раніше російські тюремники не пустили до Сенцова єпископа Апостольської православної церкви отця Григорія. Начальник виконавчої служби заявив, що "не вбачає доцільності" в такому візиті.

Нагадаємо, Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону в серпні 2015 року засудив Олега Сенцова до 20 років колонії суворого режиму. У РФ його звинуватили у створенні на території Криму терористичної спільноти. 14 травня 2018 року він оголосив голодування з вимогою відпустити всіх українців, незаконно утримуваних у РФ з політичних причин.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram