ГоловнаПолітика

За 5 років роботи в Україні Манафорт офіційно заробив $14 млн

Сторона звинувачення заявляє, що Манафорт отримав 60 млн доларів за роботу в Україні.

За 5 років роботи в Україні Манафорт офіційно заробив $14 млн
Фото: globallookpress.com

У процесі судового слухання у справі колишнього голови президентської кампанії Дональда Трампа і колишнього радника екс-президента України Віктора Януковича Пола Манафорта стало відомо, що він відзвітував про 14 млн доларів доходів з 2010-го по 2014 рік.

Згідно з документами звинувачення, Пол Манафорт заробив в Україні 60 млн доларів, надаючи послуги політтехнолога, передає Голос Америки.

Коли Манафорт працював в Україні, він оприлюднив дохід у розмірі $504 тис. у 2010 році, $3,1 млн - в 2011-му, $5,4 млн - в 2012-му, $1,9 млн - в 2013-му і близько $3 млн - в 2014 році.

Утім, за словами його бухгалтера Філіппа Айліффа, Манафорт приховував закордонні рахунки. За словами Айліффа, в 2011 році він питав Манафорта, чи зацікавлений той у будь-яких іноземних рахунках. Манафорт тоді відповів негативно.

За словами Айліффа, деякі іноземні компанії, в контролі над якими звинувачують Манафорта, були клієнтами бухгалтерської фірми Айліффа, але про зв'язок цих компаній з Манафортом йому нібито не було відомо.

Прокуратура в перший день слухань заявила, що Манафорт отримав з України щонайменше 60 млн доларів, які він приховав від оподаткування.

За кілька днів судового засідання між юристами Манафорта та командою прокурора Мюллера розгорілася суперечка про доцільність долучення до матеріалів справи 474 сторінок, які детально ілюструють роботу Манафорта і його колег в Україні. Юристи Манафорта стверджують, що це - "нерелевантні, зайві докази, на вивчення яких піде багато часу".

Прокуратура, своєю чергою, відзначає, що матеріали, оприлюднені наприкінці минулого тижня, "демонструють обсяг роботи, яку виконував Манафорт".

Нагадаємо, проти Манафорта висунуто звинувачення в банківських і податкових махінаціях із метою приховати мільйон доларів, отриманих від уряду Віктора Януковича. 69-річний Манафорт перебуває під вартою, після того як прокурорам вдалося довести, що він намагався вплинути на свідків у його справі.

Крім Вірджинії, його також чекає суд у Вашингтоні. Там його звинувачують у тому, що він не зареєструвався як іноземний агент, працюючи на закордонний уряд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram