ГоловнаПолітика

У російському СІЗО оголосив голодування колишній військовий, звинувачений у шпигунстві на користь України

Міноборони України заперечує причетність Леоніда Пархоменка до розвідувальної роботи.

У російському СІЗО оголосив голодування колишній військовий, звинувачений у шпигунстві на користь України
Задержание Леонида Пархоменко
Фото: real-vin.com

Колишній військовослужбовець штабу Чорноморського флоту РФ капітан другого рангу запасу Леонід Пархоменко, якого звинувачують у шпіонажі на користь України, оголосив голодування в СІЗО "Лефортово".

Про це в своєму блозі написав член Громадської спостережної комісії Євген Єнікєєв.

За словами правозахисника, Пархоменко голодує вже 18 днів.

"Під час спілкування Пархоменко повідомив нам, що при затриманні його "били об підлогу", але договорити подробиці застосування до нього фізичної сили йому заборонив присутній під час спілкування заступник начальника відділу режиму й охорони Микола Іванов. Упродовж 18 діб Леонід Пархоменко голодує", - повідомив Єнікєєв.

За його словами, коли Пархоменко почав пояснювати членам ОНК причину голодування, вимовивши фразу: "в результаті дій слідчого почали труїти мою сім'ю" заступник начальника відділу режиму й охорони перервав розмову і наказав відвести Пархоменка назад у камеру.

Нагадаємо, колишнього військовослужбовця Чорноморського флоту РФ Пархоменка затримали в Севастополі в листопаді 2016 року. За твердженням ФСБ Росії, "Пархоменко, виконуючи завдання Головного управління розвідки Міністерства оборони України, збирав і передавав іноземній спецслужбі відомості про діяльність Чорноморського флоту, що становлять державну таємницю". Його звинуватили в державній зраді за ст. 275 КК РФ, він перебуває в СІЗО вже 20 місяців.

За даними Міністерства оборони України, на території Криму немає ні українських розвідників, ні диверсантів. У списках українських політв'язнів, а також у списках на обмін прізвище Пархоменка не вказане.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram