ГоловнаПолітика

Справу про замах на вбивство Гандзюк передали в СБУ

Постраждала перебуває у важкому стані.

Справу про замах на вбивство Гандзюк передали в СБУ
Фото: facebook.com/uakateryna

Кримінальне провадження про замах на вбивство херсонської активістки, співробітниці мерії Херсона Катерини Гандзюк розслідуватиме Служба безпеки України.

Про це повідомив генпрокурор Юрій Луценко в фейсбуці.

"Відвідав постраждалу Катерину Гандзюк. Стан важкий. Але дух як завжди непохитний. Почув її версії причин нападу на неї. З огляду на це, прийняв рішення передати слідство у центральний апарат СБУ", - написав генпрокурор.

Також генпрокурор планує провести координаційну нараду правоохоронних структур у зв'язку з серією нападів на громадських активістів, які відбулися останніми днями.

Нагадаємо, вранці 1 серпня Гандзюк біля під'їзду її будинку облили сірчаною кислотою. Жінка отримала серйозні опіки, її літаком санітарної авіації доставили в Київ.

Відразу після нападу поліція Херсонської області відкрила провадження за ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу - хуліганство. Після отримання діагнозу від медиків кваліфікацію справи змінили на ч. 2 ст. 121 Кримінального кодексу - умисне тяжке тілесне ушкодження. Після того як стало відомо речовину, якою облили Гандзюк, кваліфікацію змінили вдруге - замах на вбивство (ст. 15, п. 4 ч. 2 ст. 115 КК).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram