ГоловнаПолітика

Суддя заборонив називати "олігархами" українських роботодавців Манафорта

"В Америці так не заведено".

Суддя заборонив називати "олігархами" українських роботодавців Манафорта
Фото: 603i7.com

Суддя у справі колишнього голови президентської кампанії Дональда Трампа Пола Манафорта закликав сторону обвинувачення не вживати слово "олігарх" щодо заможних українців, які платили мільйони Манафортові за його роботу консультантом.

Суддя Томас Джон Елліс відзначив "зневажливе" значення слова "олігарх". На його думку, це слово не відповідає звинуваченням проти Манафорта в банківському шахрайстві і несплаті податків, передає Голос Америки.

"В Америці так не заведено", - заявив суддя Елліс.

Суддя також застеріг юристів спеціального прокурора Роберта Мюллера, що слово "олігарх" асоціюється з "мерзенними" людьми і підкреслює їхню "провину".

Однак суддя зазначив, що демократ Джордж Сорос і один з консервативних братів Кохів можуть називатися олігархами.

Напередодні під час розгляду справи Манафорта в суді Вірджинії свідок прокуратури політичний консультант Тед Девін сказав, що співпрацю Манафорта з Партією регіонів і з Віктором Януковичем фінансував український олігарх Рінат Ахметов.

Першого дня слухань прокуратура заявила, що Манафорт отримав з України принаймні 60 млн доларів, які він приховав від оподаткування.

Манафорт відкидає всі звинувачення. Адвокати Манафорта у вступному слові назвали свого підзахисного талановитим консультантом, який досяг вершин в американських і міжнародних політичних колах. Вони доводять, що він не мав наміру приховувати інформацію від американської податкової служби і його зрадив колишній бізнес-партнер Рік Гейтс.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram