ГоловнаПолітика

Президент Словаччини назвав пропутінських "Нічних вовків" причетними до анексії Криму

Прокремлівські байкери створили в Словаччині "табір" у військовому стилі.

Президент Словаччини назвав пропутінських "Нічних вовків" причетними до анексії Криму
Фото: nwrussia.info

Президент Словацької Республіки Андрей Кіска заявив, що російське об'єднання байкерів"Нічні вовки" разом із спеціальними підрозділами російської армії взяло участь у військових операціях в Криму".

Про це він заявив у своєму виступі 31 липня, передає Радіо Свобода.

"Нічні вовки" є інструментом режиму, який займається відбиранням територій сусідньої країни - анексії частини України, що суперечить міжнародному праву", - зазначив словацький президент, звернувши водночас увагу на те, що Словаччина не визнала і не визнає анексію Криму.

На думку президента Словаччини, "діяльність байкерської банди є очевидним ризиком для безпеки країни. Основу так званого "європейського представництва" "Нічних вовків" у Словаччині одночасно є насмішкою над офіційною позицією Словацької республіки щодо анексії Криму та російської політики".

Андрей Кіска закликав уряд країни сформувати необхідні умови для "ефективного втручання проти діяльності сумнівних об'єднань", які поширюються в країні.

"Думаю, що чекати, коли об'єднання, яке служить чужій країні, почне на території Словацької республіки порушувати закон, є убогою стратегією безпеки", - зазначив у своєму виступі президент Словаччини.

Наприкінці червня словацькі ЗМІ повідомили, що прокремлівські байкери "Нічні вовки" створили у Словаччині військовий табір. Громадські активісти країни з цього приводу висловлювали занепокоєння.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram