ГоловнаПолітика

Мати Кольченка після побачення із сином розповіла про його стан

"На вигляд він не дуже", однак почав набирати вагу.

Мати Кольченка після побачення із сином розповіла про його стан

Мати українського політв'язня Олександра Кольченка, якого незаконно утримують в Росії, розповіла про стан сина після триденного побачення з ним у колонії російського Челябінська.

Лариса Кольченко повідомила, що "на вигляд він не дуже", однак почав набирати вагу після завершення голодування, передає Крим.Реалії.

"Він дуже худий, блідий. Мене це хвилює і турбує. Намагалася його підгодувати за ці три дні. Буду сподіватися, що йому стане краще. Він почав набирати вагу", - розповіла вона.

Лариса Кольченко заявила, що через нестачу інформації засуджений дуже цікавиться тим, що відбувається в Криму і на материковій частині України.

"Про друзів і подруг розпитував, що відбувається на материковій Україні. Намагалася донести до нього цю інформацію... Він не знає, що відбувається в Криму і на материковій Україні. Розповідала про будівництво Керченського мосту, як будується Крим та Сімферополь", - повідомила мати засудженого кримчанина.

За її словами, негативного ставлення з боку засуджених до її сина немає, але з боку адміністрації "іноді бувають всякі такі інциденти". Однак "фізичне насильство до нього не застосовується". Мати Кольченка сподівається "тільки на обмін" і що наступна зустріч із сином відбудеться на материковій частині України.

Триденне побачення матері Кольченка із сином почалося 27 липня.

Нагадаємо, Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону в серпні 2015 року засудив українського режисера Олега Сенцова, затриманого у Криму в 2014 році, до 20 років колонії суворого режиму. В РФ його звинуватили у створенні на території Криму терористичного угруповання. У тій же справі Кольченко був засуджений до 10 років позбавлення волі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram