ГоловнаПолітика

Звільнений за підозрою в хабарництві прокурор Білий поновився на посаді

Апеляційний суд не тільки повернув Білому роботу, а й зобов'язав виплатити 468 тис. гривень зарплати за час "вимушеного прогулу".

Звільнений за підозрою в хабарництві прокурор Білий поновився на посаді
Фото: Сергей Нужненко

Суд поновив на посаді колишнього заступника прокурора Подільського району Києва Олексія Білого, якого звинувачують в отриманні 150 тис. доларів хабара.

Про це йдеться в рішенні суду від 18 липня.

Білий звернувся до суду з позовом, в якому просив визнати недійсним і скасувати наказ про притягнення його до дисциплінарної відповідальності у вигляді звільнення з займаної посади. Крім поновлення на посаді, Білий просив виплатити йому зарплату за час "вимушеного прогулу" і повернути посаду радника юстиції.

Окружний адміністративний суд Києва відмовив у позові, Білий подав апеляцію в Апеляційний адмінсуд і домігся позитивного рішення.

У матеріалах справи сказано, що прокуратура Києва провела службове розслідування щодо Білого "недостатньо якісно": розслідування слід проводити в рамках кримінального провадження, тоді як службова перевірка не може стосуватися кримінальної справи, а тільки обставин дисциплінарних проступків.

Суд вирішив, що в матеріалах справи не доведено, що Білий порушив присягу прокурора, і поновив його на посаді, а також зобов'язав виплатити йому 468 тис. гривень зарплати за час відсутності на роботі.

Нагадаємо, в липні 2016 року Генеральна прокуратура передала в суд обвинувальний акт проти підозрюваних у хабарництві колишнього прокурора Подільського району Києва Сергія Нечипоренка і його заступника Олексія Білого. 30 листопада 2015 року їх затримали в Києві за підозрою в отриманні 150 тис. доларів хабара за непритягнення до кримінальної відповідальності і закриття кримінального провадження.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram