ГоловнаПолітика

У Верховному Суді буде 196 суддів, в Антикорупційному суді - 39

ВРП затвердила штатний розклад нових судів.

У Верховному Суді буде 196 суддів, в Антикорупційному суді - 39
Фото: пресс-служба президента

Вища рада правосуддя 31 липня затвердила штатний розклад Верховного Суду, Вищого антикорупційного суду, Вищого суду з питань інтелектуальної власності, а також апеляційних окружних судів.

Про це йдеться на сайті ВРП.

Повний штат Верховного Суду затверджено в складі 196 суддів (зараз - 120), з яких у Касаційному адміністративному суді - 56, у Касаційному господарському суді - 45, у Касаційному кримінальному суді - 42, в Касаційному цивільному суді - 53.

Штат Вищого антикорупційного суду становитимуть 39 суддів (з них 12 - в апеляційній палаті), штат Вищого суду з питань інтелектуальної власності (IP-суд) - 30 суддів (з них 9 - в апеляційній палаті).

Також 31 липня затвердили штат нових апеляційних окружних судів. Усього в рамках судової реформи в Україні створюють 26 загальних апеляційних окружних судів, 7 апеляційних господарських окружних судів і 7 апеляційних окружних адміністративних судів.

Нагадаємо, що ухвалення закону про Вищий антикорупційний суд було однією з вимог Заходу. Він набув чинності в травні 2018 року.

Новий Верховний Суд створили в рамках судової реформи, він розпочав роботу наприкінці 2017 року.

Вищий суд з питань інтелектуальної власності створили восени 2017 року, зараз триває конкурс на заміщення 21 вакантного місця в цьому суді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram