ГоловнаПолітика

Спецпрокурор США озвучив суму, яку Манафорт заробив в Україні

Екс-радник Януковича отримав більш ніж 60 млн доларів за роботу політконсультанта.

Спецпрокурор США озвучив суму, яку Манафорт заробив в Україні
Фото: globallookpress.com

Екс-глава виборчої кампанії Дональда Трампа і колишній радник президента Віктора Януковича Пол Манафорт заробив понад 60 мільйонів доларів за роботу політичного консультанта в Україні.

Про це спецпрокурор США Роберт Мюллер заявив напередодні під час засідання суду, пише Bloomberg.

Прокурори команди Мюллера мають намір довести, що Манафорт заробив таку суму та "не вказав значний відсоток цих доходів у своїй податковій декларації". Це зазначається в поданні Мюллера у федеральний суд в Александрії, штат Вірджинія.

30 липня повідомлялося, що Манафорт в 2014 році пропонував свої послуги Кличку. Манафорт пропонував Кличку такі ініціативи, як повернення 100% податку на дохід, сплаченого у Києві, в міський бюджет; посилення штрафів за порушення правил паркування; підпорядкування голів райадміністрацій столиці мерові; провести аудит комунальних підприємств; звільнити і відремонтувати будівлю мерії; міськраду перенести в один з офісних центрів або розмістити її в одній з райадміністрацій.

Також політтехнолог пропонував чітко розділити повноваження між департаментами з боротьби із корупцією, зменшити бюрократичні процедури, об'єднати посади мера і керівника КМДА і зменшити кількість заступників

Багато із цих пропозицій пізніше дійсно озвучували в мерії Києва.

Нагадаємо, проти Манафорта висунуто звинувачення в банківських і податкових махінаціях з метою приховати мільйон доларів, отриманих від уряду Віктора Януковича. 69-річний Манафорт перебуває під вартою, після того як прокурорам вдалося довести, що він намагався вплинути на свідків у його справі.

Крім Вірджинії, його також чекає суд у Вашингтоні. Там його звинувачують у тому, що він не зареєстрований як іноземний агент, працюючи на закордонний уряд. Пол Манафорт заперечує всі звинувачення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram