ГоловнаПолітика

Судді захистили права бізнесу з іноземними інвестиціями від зазіхань правоохоронців Актуально

Судова система виправляє помилки слідства, яке звикло діяти старими методами.

Судді захистили права бізнесу з іноземними інвестиціями від зазіхань правоохоронців
Фото: runews.su

Суддя Шевченківського суду м. Києва Є.О. Мартинов зняв арешт з майна компанії Ві Еф Консалтінг Сервісиз (Візові центри), яке було незаконно вилучено наприкінці червня під час проведення слідчих дій. За тиждень до цього було також знято арешт з рахунків компанії та особистого майна керівництва.

Так, судова система виправляє помилки слідства, що звикло діяти старими "перевіреними" методами, блокувати роботу підприємств, проводити слідчі дії з порушеннями закону, тиснути на бізнес, що має закордонні інвестиції тощо.Це дійсно приємна новина, адже суд залишався останньою інстанцією, на яку сподівалося керівництво Ві Еф Консалтінг Сервісиз, яке раніше зверталося по допомогу до Генерального прокурора України, прем’єр-міністра, народних депутатів, бізнес омбудсмена та в інші інстанції.

Нагадаємо, що безпідставні слідчі дії щодо компанії тривають вже півроку. Не зважаючи на приємну новину, кримінальна справа, за якою іде слідство не закривається, а отже небезпека для бізнесу зберігається.

"Ми задоволені результатом засідання, але хочу наголосити на тому, що наша правова позиція була вивірена і суддя не міг її проігнорувати. За місяць до цього слідчий зробив декілька кричущих порушень під час обшуку в офісі Ві Еф Консалтінг Сервісиз: вилучив сервери та комп’ютери, що було заборонено робити ухвалою слідчого судді та є прямим порушенням закону "маски шоу стоп", проводив обшук два дні замість одного, викликав на допит чи не всіх співробітників підприємства, а це більш ніж 500 людей. Фактично, своїми діями слідство поставило під питання подальше функціонування компанії, яка допомагає отримувати візи для виїзду за кордон близько мільйона громадянам на рік", - заявив адвокат Андрій Антоненко.

"Не зважаючи на отримання судових ухвал, що зобов’язують слідство повернути компанії вилучене особисте майно керівництва, комп’ютери та техніку, ми досі нічого не змогли повернути. Слідчий всіма шляхами затримує цей процес, наче хоче помститися нам за свій програш в суді. Ще раз хочу повторити, що ми є частиною міжнародної групи компаній VFS Global і в нашій господарській діяльності притримуємось всіх українських законів, сплачуємо податки, відкриті для контрольних органів. Ми співпрацюємо із закордонними дипломатичними місіями і зобов’язані бути максимально прозорими та відповідальними", - сказав  Георгій Шевченко, генеральний директор компанії Ві Еф Консалтінг Сервісиз.

Ві Еф Консалтінг Сервісиз належить до міжнародної групи компанії VFS Global, яка є найбільшим у світі оператором з технологічного обслуговування урядів та дипломатичних представництв у всьому світі. На сьогодні компанія працює у 139 країнах та обслуговує  уряди 59 країн, включно з МЗС України. Компанія надає послуги у 2630 центрах обслуговування клієнтів по всій планеті. З початку роботи у 2001 році було оброблено по всьому світу понад 172 мільйони заяв на отримання віз. Ві Еф Консалтінг Сервісиз в Україні співпрацює з 16-ма дипломатичними місіями, МЗС України, та надає свої послуги населенню через розгалужену мережу візових центрів (17), майже в усіх великих містах країни. Компанія допомагає отримувати людям візи всіх типів і обслуговує близько одного мільйона громадян на рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram