ГоловнаПолітика

МЗС висловило протест проти візиту Медведєва у Крим

29 липня російський прем'єр прибув в окупований Севастополь

МЗС висловило протест проти візиту Медведєва у Крим
Архив
Фото: www.dyvys.in

Міністерство закордонних справ висловлює протест у зв'язку з неузгодженим з Україною перебуванням прем'єр-міністра Російської Федерації Дмитра Медведєва в Криму і Севастополі.

Про це повідомляють на сайті МЗС.

Зазначають, що перебування Медведєва на території Криму "є грубим порушенням державного суверенітету і територіальної цілісності України, цинічною і демонстративною зневагою російської сторони до загальновизнаних норм міжнародного права, зобов'язань за двосторонніми та багатосторонніми договорами, учасниками яких є Україна і Росія, в тому числі Статуту ООН, резолюцій Генеральної Асамблеї ООН".

У МЗС нагадали, що неодноразово наголошували на неприпустимості не узгоджених з Україною перебувань російських посадових осіб на території Криму і Севастополя.

Нагадаємо, 29 липня Медведєв прибув в окупований Севастополь для участі в параді на честь Дня ВМФ РФ. Підконтрольні окупантам місцеві ЗМІ писали, що участь Медведєва в офіційних заходах - лише формальний привід для візиту. Справжня мета - обговорення провалів виконання Федеральної цільової програми розвитку міста. Серед основних проблем - плачевний стан інфраструктури, "зникнення" 2 млрд рублів, виділених на будівництво очисних споруд, а також провал туристичного сезону.

Попереднього разу Медведєв відвідав Крим у липні 2016 року для "вирішення проблем з дорогами". Під час зустрічі з жителями окупованої Феодосії російський прем'єр заявив пенсіонерці, що на індексацію пенсій уряд РФ "грошей не має, але ви тримайтеся".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram