ГоловнаПолітика

Манафорт у 2014 році пропонував свої послуги Кличкові

Мер Києва заявив, що співпраця "закінчилася, так і не розпочавшись".

Манафорт у 2014 році пропонував свої послуги Кличкові
Фото: EPA/UPG

Американський політтехнолог Пол Манафорт, якого зараз судять у США, 2014 року пропонував свої послуги меру Києва Віталієві Кличку.

Про це пише BBC з посиланням на матеріали судового розгляду.

У документах йдеться про те, що через три місяці після вбивств на Майдані Незалежності Манафорт відправив своєму помічнику Костянтину Килимнику велику презентацію і план реструктуризації Київської міської державної адміністрації. Вона призначалася для мера з ініціалами "V.K." - Віталій Кличко.

Кличко розповів виданню, що 2014 року компанія Манафорта дійсно пропонувала свої консультаційні послуги.

"Оскільки прізвище Манафорта було відоме в цій сфері, бесіди з ними велися. Вони тоді підготували деякі презентаційні - тестові речі", - сказав мер Києва. У цих пропозиціях не було "нічого такого архінового, чого ми не знали". "Тому можна сказати, що співпраця, яка пропонувалася, закінчилася, так і не розпочавшись", - заявив мер Києва.

Манафорт пропонував Кличку такі ініціативи, як 100% повернення податку на дохід, сплачений у Києві, до міського бюджету; посилення штрафів за порушення правил паркування; підпорядкування голів райадміністрацій столиці мерові; провести аудит комунальних підприємств; звільнити і відремонтувати будівлю мерії; міськраду перенести в один з офісних центрів або розмістити її в одній з райадміністрацій.

Також політтехнолог пропонував чітко розподілити повноваження між департаментами боротьби з корупцією, зменшити бюрократичні процедури, об'єднати посади мера і керівника КМДА і зменшити кількість заступників

Багато з цих пропозицій пізніше дійсно озвучували в мерії Києва. Наприклад, на початку року стало відомо про план перемістити міськраду, КМДА та інші муніципальні і центральні органи влади з Хрещатика в бізнес-центр (БЦ) з двох 27-поверхових веж класу "А" на проспекті Перемоги поблизу перетину з Повітрофлотським проспектом. Кличко також проводив аудит комунальних підприємств, вимагав 100% повернення податків, фотографувався в розвалених приміщеннях Київради.

Нагадаємо, що Кличко є мером Києва з травня 2014 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram