ГоловнаПолітика

Українські чиновники задекларували 936 іномарок за ціною менш ніж 50 тис. гривень

Серед них - Jaguar S-Type і Tesla Model S.

Українські чиновники й інші представники влади, які зобов'язані публічно звітувати про доходи, протягом 2017 року задекларували 936 іномарок за ціною менш ніж 50 тисяч гривень.

Про це йдеться в публікації

Bihus.info. Сума 50 тисяч гривень - це ліміт для розрахунків готівкою. Щоб не проводити платіж через банк, договори про продаж автомобілів часто укладають за заниженими цінами в документах. Чиновники при цьому отримують можливість уникнути зайвих запитань про походження статків.

Фото: bihus.info

Згідно з підрахунками журналістів, українські чиновники придбали за ціною менш ніж 50 тисяч гривень 93 автомобілі Volkswagen, 68 автомобілів Toyota, 58 автомобілів Mitsubishi, 41 Mercedes-Benz, 30 Audi, 29 BMW.

Серед автомобілів класу "люкс" у ціновому діапазоні до 50 тисяч гривень представлені 13 Subaru, 7 Lexus, по 3 Dodge і Chrysler, 2 Land Rover і навіть по одному Jeep Grand Cherokee, Jaguar S-Type і Tesla Model S.

На авторинках в Інтернеті за таку суму можна купити тільки старі іномарки з великим пробігом або машини українського, російського і радянського виробництва.

Нагадаємо, у 2017 році

продаж нових легкових автомобілів в Україні становив близько 82,2 тис. одиниць. Найпопулярніша марка - Toyota, модель - KIA Sportage.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram