ГоловнаПолітика

Україні потрібна комплексна програма інтелектуального зростання, - Тимошенко

Політик стурбована відтоком "мізків" з країни.

Україні потрібна комплексна програма інтелектуального зростання, - Тимошенко
Фото: ba.org.ua

"Витік мізків" є ключовою проблемою для України, тому країні потрібна комплексна програма інтелектуального зростання. Таку думку на своїй сторінці в фейсбуці висловила лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко.

При цьому вона розмістила карту "витоку мізків" у різних країнах, де зеленим кольором виділені країни (США, Канада, Австралія), куди емігрували фахівці; чорним - ті країни, "з яких молоді і перспективні фахівці виїхали". Україна знаходиться "в чорній зоні".

"Це, мабуть, ключова проблема для України. Адже в сучасному світі перспективи країн визначаються не промисловим ресурсом, а наукою, ідеями, технологіями, людьми. Тому нам терміново треба робити щось, щоб заохочувати наших молодих і талановитих людей працювати в Україні і для України. Потрібна серйозна комплексна програма інтелектуального зростання країни", - вважає Тимошенко.

Нагадаємо, за даними Міністерства соціальної політики, за межами України на постійній основі працюють 3,2 млн осіб. Близько 9 млн осіб зайняті в сезонних роботах за кордоном.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram