ГоловнаПолітика

Холодницького можуть звільнити, якщо надійде ще одна скарга, - Шемчук

Навіть у разі надходження нових скарг комісії доведеться доводити винуватість прокурора.

Холодницького можуть звільнити, якщо надійде ще одна скарга, - Шемчук
Фото: Макс Левин

Заступник голови Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів Віктор Шемчук не відкидає, що комісія звільнить заступника генерального прокурора - спеціалізованого антикорупційного прокурора Назара Холодницького. Для звільнення необхідна ще одна скарга про вчинення ним дисциплінарного, кримінального або адміністративного правопорушення, сказав Шемчук в інтерв'ю агентству "Українські новини".

"Будучи притягненим до дисциплінарної відповідальності у вигляді догани, прокурор у разі подачі нової скарги притягується до відповідальності з урахуванням раніше накладеного стягнення, і до нього будуть застосовані суворіші заходи покарання, аж до звільнення. Але, знову ж таки, потрібно працювати і потрібно доводити його винуватість у скоєнні дисциплінарного проступку", - сказав Шемчук.

За словами Шемчука, якщо буде подана ще якась скарга, в тому числі і з питань прокурорської етики, його може очікувати більш суворе покарання.

"Наприклад, генеральний прокурор дорозслідує справу, оголосить про підозру і може звернутися з питанням про його звільнення з посади прокурора. Якщо НАЗК проведе перевірку, встановить конфлікт інтересів, отримає рішення суду про притягнення до адмінвідповідальності - будь ласка. За кримінальні діяння є кримінальна відповідальність, за адміністративні - адмінвідповідальність. Ми оголосили вирок Холодницькому за те, що він матюкався і поводився некоректно, чим порушив правила прокурорської етики", - зазначив Шемчук.

Він додав: якщо НАБУ і Генпрокуратура нададуть факти і докази вчинення Холодницьким дій, за які передбачена дисциплінарна відповідальність зі звільненням, то комісія його звільнить. Але при цьому потрібно враховувати, що КДКП не може вийти за межі дисциплінарного провадження і не зобов'язана нікого звинувачувати.

Нагадаємо, 26 липня Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів оголосила догану Холодницькому. Голова Національного антикорупційного бюро Артем Ситник заявив, що вважає це недостатнім покаранням для генпрокурора.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram