ГоловнаПолітика

Художники з різних країн підтримали благодійну акцію Фонду Олександра Фельдмана «Мистецтво милосердя» Актуально

Вони передали організаторам акції чотири роботи, щоб внести свою лепту в підтримку проектів Соціально-гуманітарного мультикомплексу Фельдман Екопарк.

До акції "Мистецтво милосердя", організованої Міжнародним благодійним фондом "Фонд Олександра Фельдмана", приєдналися художники з 34 країн - учасники І Міжнародної відкритої виставки акварельного живопису. Вони передали організаторам акції чотири роботи, щоб внести свою лепту в підтримку проектів Соціально-гуманітарного мультикомплексу Фельдман Екопарк.

"Ми цілком підтримуємо ідеї гуманізму, благодійності та необхідність залучення мистецтва для вирішення важливих соціально-гуманітарних і екозахисних завдань, на яких базується акція «Мистецтво милосердя». Тому ми хочемо передати кілька картин, представлених на нашій виставці, організатору акції - Міжнародному благодійному фонду «Фонд Олександра Фельдмана». Віримо, що кошти, виручені від їх продажу, принесуть реальну користь у справі допомоги нужденним у ній людям і тваринам", - йдеться в листі-зверненні, підписаному учасниками І Міжнародної відкритої виставки акварельного живопису "Наш Дивовижний Світ"/"Our Wonderful World" . Крім того, художники провели в Соціально-гуманітарному мультикомплексі творчий пленер "Акварельний Екопарк" і створили семиметрову акварель.

Її вони теж подарували Фонду Олександра Фельдмана. Цей твір інтернаціонального образотворчого мистецтва стане ще одним новим лотом проекту "Мистецтво милосердя".

Як відзначають організатори акції "Мистецтво милосердя", приєднатися до неї можуть усі охочі.

"Ми вдячні митцям за увагу до нашого проекту та ідеї. Їх робота в прямому сенсі врятує не одне життя, - зазначає засновник Міжнародного благодійного фонду, народний депутат України Олександр Фельдман. - Ми хочемо зламати стереотипи і донести людям, що благодійником може стати кожен, незалежно від рівня особистого добробуту. Хтось зробить репост у соціальній мережі, хтось допоможе поширити інформацію через ЗМІ. Головне - об'єднатися і разом робити добро. "Мистецтво рятує", - не просто красива фраза, а алгоритм, уже перевірений попередніми нашими аукціонами".

Нагадаємо, що І Міжнародна виставка акварельного живопису "Наш Дивовижний Світ"/"Our Wonderful World" проходила в галереї "АВЕК" з 15 по 22 липня. Харків'яни та гості міста змогли побачити понад 150 робіт художників-акварелістів з 34 країн. Також нагадаємо, що благодійна акція "Мистецтво милосердя", яка стартувала в травні цього року, днями підбила підсумки першого етапу: зібрано 3 млн 50 тис. грн.

Ці кошти залежно від побажань учасників акції розподілені на розвиток Всесвітнього відкритого фонду реабілітації та реінтродукції тварин, Центру психосоціальної реабілітації, Центру порятунку диких, екзотичних і домашніх тварин "Добрий будинок" або Центру реабілітації кажанів. Зараз "Мистецтво милосердя" триває в онлайн-режимі - всі охочі можуть вибрати вподобані твори на сайті Соціально-гуманітарного мультикомплексу Фельдман Екопарк.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram