ГоловнаПолітика

НАБУ завершило розслідування справи Онищенка

Депутат перебуває в Іспанії.

НАБУ завершило розслідування справи Онищенка
Фото: detector.media

Національне антикорупційне бюро завершило розслідування кримінального провадження проти нардепа Олександра Онищенка, підозрюваного в організації корупційної схеми розкрадання газу "Укргазвидобування" в рамках договорів про спільну діяльність.

Про це повідомила прес-служба НАБУ.

Онищенка і спільника схеми - фінансового директора компаній, підконтрольних Онищенкові - повідомлено про завершення слідства через адвокатів, оскільки обоє перебувають за кордоном. Обвинувальний акт піде в суд після ознайомлення стороною захисту з матеріалами справи.

За версією слідства, Онищенко створив злочинну організацію, учасники якої в період з січня 2013 року по червень 2016 року незаконно заробили понад 1,6 млрд грн на реалізацію природного газу. В результаті таких дій ПАТ "Укргазвидобування" (100% акцій належать державній НАК "Нафтогаз України") було завдано збитків на понад 740 млн грн.

До "газової схеми" причетні 29 осіб. Серед них - двоє близьких людей, які виконували роль організаторів, решта - працівники "Укргазвидобування", юрист, фінансисти, керівники компаній та ін.

У рамках досудового розслідування вісім підозрюваних визнали свою провину й уклали угоди про визнання провини. Розслідування щодо ще 12 осіб також завершено: обвинувальні акти щодо них уже направлено до суду. Сім підозрюваних, у тому числі Онищенко, перебувають у розшуку.

Справа Олександра Онищенка - одна з перших гучних справ НАБУ.

Народний депутат переховується від правосуддя в Іспанії.

5 липня 2016 року Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт депутата Онищенка. На момент голосування нардеп уже втік за кордон.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram