ГоловнаПолітика

У Ляшка відреагували на звинувачення у хабарі

У Ляшка відреагували на звинувачення у хабарі

Керівництво Держлісагентства - єдині люди в країні, які вперто "не бачать" масштабів контрабанди лісу з України.

Про це Віктор Галасюк, голова Комітету ВР з питань промислової політики і підприємництва, депутат від Радикальної партії іронічно написав на своїй сторінці в Facebook.

На його думку, лісове відомство виявилася основним вигодонабувачем від накладеного президентом Петром Порошенком вето на закон, яким вводилися заходи щодо запобігання незаконного вивозу лісу.

"У голови Держлісу дуже багато сумнівів і безмежна вдячність Президенту Порошенку. Дякує, дякує, дякує Президенту за вето на заборону експорту дров (наш з Олегом Ляшком і колегами Закон №5495 про збереження українських лісів). Чомусь я не здивований", - написав Галасюк.

Галасюк припустив, що сумніви в серйозності дослідження Earthsight про масштабні порушення в українських лісах, висловлені Бондарем, пояснюються тим, що дослідники використовували більш широкі масиви даних, ніж ті, які вважає за краще надавати Держлісагентство. При цьому він наголосив, що інформація, яка була надана прем'єр-міністру і на підставі якої приймалося рішення про масштабні перевірки лісгоспів була абсолютно якісною, а сам аудит - давно необхідним.

Нардеп упевнений в правильності запропонованого Радикальною партією рішення - ембарго на експорт дров з України, під виглядом яких вивозиться бізнес-деревина. Попит на внутрішньому ринку на дрова з боку переробників оцінюється в 1,5 млн тонн, що перевищує обсяги їх експорту, тому ніякої шкоди лісовій галузі заборона на вивіз не несе.

"До 14000 (!) вагонів (!) лісу (!) на Європу пішло в 2017 році всупереч мораторію - українці на кордоні бачать, британські дослідники бачать, команда РПЛ бачить, вже і Прем'єр зауважив, а голова Держлісу сумнівається", - зазначив народний депутат.

Колега Галасюка Ігор Мосійчук в свою чергу опублікував фото Володимира Бондаря з приміткою, що "країна повинна знати своїх "держиморд".

 "Це непорозуміння в такому високому кріслі, яке несе пряму відповідальність за цілу лісову галузь в Україні, дозволяє собі необґрунтовані звинувачення політиків, які виступали і виступають за збереження українських лісів і розвиток вітчизняної деревообробної галузі. І знаєте чому ця держиморда так чинить? Правильно! - корупція! Незаконне збагачення за рахунок нашого українського лісу і вивезення необробленої деревини за кордон - ось головна мета перебування цієї істоти на посаді!"- написав Мосійчук. 

Він також запропонував повідомити про всі факти корупції в лісах йому особисто або ВРУ і взявся переадресувати правоохоронним органам.

Голова Держлісагентства раніше заявив, що всі лісові ініціативи Радикальної партії - це замовлення від бізнесу Раніше ЗМІ написали, що Володимир Бондар звинуватив Олега Ляшка в отриманні 1 млн доларів за лобіювання законопроекту №5495 про заборону на експорт дров.

У той же час прес-служба Держлісагентства заявила, що ця інформація є неправдивою і наведені цитати Бондаря є вигадкою.

У розміщеному в Youtube відео з коментарем Бондаря телеканалу "Сфера-ТВ.Луцк", на який посилаються ЗМІ, також відсутні будь-які звинувачення Бондаря на адресу Ляшка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram