ГоловнаПолітика

Кабмін вирішив розширити українське телерадіомовлення на окупованих територіях

Уряд схвалив стратегію інформаційної реінтеграції Донбасу до 2020 року.

Кабмін вирішив розширити українське телерадіомовлення на окупованих територіях
Фото: NewsONE

Кабінет Міністрів затвердив стратегію інформаційної реінтеграції Донецької та Луганської областей до 2020 року. Відповідне рішення прийнято на засіданні уряду в четвер.

Мета стратегії - реалізація інформаційних прав і свобод людини і громадянина, підвищення рівня підтримки українцями державної політики, а також запровадження ефективного механізму для забезпечення доступу громадян України на окупованих територіях до загальноукраїнського інформаційного простору.

Період реалізації стратегії - до 2020 року.

Передусім уряд планує повністю заблокувати мовлення телерадіомовників з тимчасово окупованих територій і покрити ці території сигналом українських телерадіомовників. Крім того, необхідно збільшити кількість тематичних матеріалів, у тому числі текстів, відео та аудіо для жителів територій, прилеглих до окупованих.

Міністерство планує розширити зони ефірного мовлення і створити систему виготовлення та поширення спеціального контенту для жителів окупованих територій.

В уряді розраховують, що правильна інформаційна політика сформує у жителів окупованих територій розуміння і підтримку українського політичного, економічного і культурного простору.

Нагадаємо, Міністерство внутрішніх справ України заявило про підготовку плану деокупації Донбасу до 1 вересня цього року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram