ГоловнаПолітика

У кримському селі обшукують підлітків за спалений прапор Росії

Обшуки проходять у кримських татар.

У кримському селі обшукують підлітків за спалений прапор Росії
Фото: facebook.com/crimeansolidarity

У селищі Курське Білогірського району Криму 26 липня влаштували масові обшуки в неповнолітніх кримських татар одразу за чотирма адресами. Про це повідомляє кореспондент російської служби Радіо Свобода.

Зокрема, обшуки проходять у Мустафи Коки, Умера Абдувелієва, Ризвана Сейтхалілова, Сейтумера Асанова.

Ще один обшук раніше пройшов у селі Холодівка Судакського району в Азіз-Мухаммеда Алієва. За інформацією громадської ініціативи "Кримська солідарність", Азіз-Мухаммед залишився вдома. Техніку не вилучили, силовики обмежилися візуальним оглядом.

Усіх п'ятьох неповнолітніх підозрюють у тому, що вони зняли російський прапор з сільради Курського і спалили наприкінці червня 2018 року. За фактом інциденту порушено кримінальну справу за ст. 329 КК Росії про наругу над державними символами. Відразу після інциденту в усіх підозрюваних узяли пояснення.

Після анексії в Криму російська влада практикує масові обшуки у незалежних журналістів, громадських активістів, активістів кримськотатарського національного руху, членів Меджлісу кримськотатарського народу, а також кримських мусульман, підозрюваних у зв'язках із забороненою в Росії організацією "Хізб ут-Тахрір".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram